Bevakat byggbranschen sedan 1994

reportage

Leverantör av både fjärrvärmeväxlare och värmepumpar lanserar en revolutionär innovation

- Vår medverkan på Nordbygg var ett utmärkt tillfälle att sprida kunskap om våra produkter i Sverige, förklarar Haverinen.

- Vår medverkan på Nordbygg var ett utmärkt tillfälle att sprida kunskap om våra produkter i Sverige, förklarar Haverinen.

-Gebwell är en av få leverantörer som erbjuder både värmepumpar och fjärrvärmeväxlare, berättar, VD Pekka Haverinen. Företaget som startade i Sverige för c:a ett år sedan, är finskt i grunden. Nyligen visade man upp högklassiga G-Power fjärrvärmecentraler, Gebwell värmepumpar och G-Energy ackumulatortankar på Nordbyggmässan och fick mycket bra respons.

Gebwell AB, som grundades i Finland, 2005, inledde verksamheten som underleverantör, med tillverkning av värmepumpar och medföljande tillbehör. 2008 startade produktionen av egna produkter och kompletterades snart med fjärrvärmecentraler. Både produktionskapaciteten och produktionsytorna har därefter kontinuerligt utökats. Man har idag fabriker, förutom i norra Finland (Leppävirta), även i Polen. All tillverkning för den nordiska marknaden sker i Finland.

Nordbygg – ett viktigt forum

-I Sverige började vi, för c:a ett år sedan, med prefabriserade fjärrvärmecentraler som vi har kommit igång riktigt bra med, berättar Pekka Haverinen vidare, medan försäljningen av värmepumpar, energi- och varvattenberedare startade först i år och är under uppbyggnad.

-Vår medverkan på Nordbygg var ett utmärkt tillfälle att sprida kunskap om våra produkter i Sverige, förklarar Haverinen.

 Konkurrensfördelar

-Några av våra konkurrentfördelar är att vi har mycket stor erfarenhet av både produktutveckling, produktion och ingående komponenter m.m., fortsätter Haverinen. Produkterna och systemen är dessutom både installations- och användarvänliga.

Vår fabrik i Finland är specialiserad på tillverkning av hela system i kombination med korta leverantider.

-När det gäller leveranstiderna har vi stor nytta av vårt omfattande komponentlager. Vi kan leverera på c:a två veckor, vilket är mycket snabbt och eftersom de flesta fjärrvärmeväxlarna är skräddarsydda är leveranstiderna extra viktiga.

Både villa- och fastighetspumpar

På värmepumpsidan erbjuder vi både villa- och fastighetspumpar med ingående komponenter från välkända leverantörer.

Vår stora fastighetspump, på 90 kW, har låg ljudnivå och är tillräckligt slimmad för att gå in genom en vanlig dörr.

Revolutionerande innovation

En mycket revolutionerande lösning från Gebwell är den nya serien, E-Flex bergvärmepumpar, med en kapacitet på 6-500 kW. Både värmepumpen, energiberedaren och nödvändiga anslutningar placeras nämligen helt under marken. Denna unika och enda lösningen i sitt slag, möjliggör bergvärmeinstallation även i byggnader som saknar lämpligt utrymme för värmepumpsutrustningen. Eftersom utrustningen är belägen helt under marken, är den helt tyst.

-Här öppnar sig nya möjligheter för de, som av utrymmesskäl, tidigare inte kunnat ta del av denna miljövänliga uppvärmningsform, säger Pekka Haverinen.

Pekka Haverinen deklarerar slutligen att det framtida målet för Gebwell AB i Sverige, är att vara den mest önskvärda och uppskattade partnern för våra proffskunder inom VVS- och byggbranschen.

 

-Leif Håklind