Bevakat byggbranschen sedan 1994

reportage

Svenska gummiprodukter med hög kvalitet och passform

Med modern utrustning, kan medarbetarna i Kuntzes butik i Stockholm snabbt tillverka vad kunden behöver och leverera direkt.

Med modern utrustning, kan medarbetarna i Kuntzes butik i Stockholm snabbt tillverka vad kunden behöver och leverera direkt.

Kuntze & Co är ett företag producerande företag med 148 års erfarenhet och därmed också Sveriges äldsta leverantör av gummibaserade produkter för en mängd olika ändamål. Man är därför en naturlig samarbetspartner till både bygg- och industrisektorn. Dessutom är man återförsäljare av Trelleborg Industriers produkter.

Andra gången på Nordbygg

-Det var andra gången vi visade våra gummibaserade produkter på Nordbygg, berättar Pasi Kämäräinen, VD på Kuntze & Co AB. Exempelvis visades gummiprofiler i en mängd utföranden, bl.a. tätningar för montage av prefabricerade betongelement. Vidare kunde besökarna se ett otal packningar tll bl.a. VVS- och VA-branschen.

Från produktionen levererar vi stansat, skuret laminerat material av hög kvalitet efter kundens önskemål.

Kunskap om olika gummiblandningar

-Den kunskap vi besitter om de olika gummiblandningarna och dess egenskaper är mycket viktiga, dels för vår produktion, men även när det gäller att ge råd till våra kunder, säger Kämäräinen. Eftersom en stor del av produktionen är kundanpassad är det upp till oss att ge rätt råd om material så kunderna bli nöjda, när de kommer med sina ritningar.

Även om gummiprodukter är vårt huvudområde har vi även plastdetaljer i vårt utbud.

Brett sortiment – en styrka

-Vårt breda sortiment är både en styrka för oss och en fördel för våra kunder, förklarar Kämäräinen. Med över 6 000 lagerhållna artiklar tar vi snabbt fram utfallsprover till en låg kostnad.

Leverans direkt

För kunder som har möjlighet att besöka vår butik i Stockholm och frågar om måttbeställda packningar eller skurna lister, kan vi ofta tillverka detta direkt medan de väntar – något som är unikt för Kuntze & Co.

Svenska material

Allt material i vår produktion för tillverkning av packningar, skurna lister m.m., levereras av Trelleborg, poängterar Pasi Kämäräinen. Det borgar för bra kvalitet och livslängd. Packningar, tätningar och isoleringsdetaljer etc. ska hålla lika länge som övrigt material i exempelvis fönster och dörrar. Att satsa på billiga material med sämre kvalitet medför oftast onödiga kostnader eftersom packningar och tätningar då måste bytas ut efter en alltför tid.

-Trots att företaget har funnits så länge är vi ändå måna om att behålla vår position på marknaden, försäkrar Pasi Kämäräinen. Bl.a. har vi nyligen förstärkt maskinparken med en av marknadens modernaste skärmaskiner för gummiduk, cellgummi, cellplaster och adhesive m.m. Vi har även investerat i en lamineringsmaskin som anlände någon gång i början av maj.

 

-Leif Håklind