Bevakat byggbranschen sedan 1994

reportage

Castellum i Uppsala bygger nytt kontor åt NCC

Visualisering: Sweco

Visualisering: Sweco

I expansiva Boländerna i Uppsala bygger Castellum ett nytt kontor med hög miljöstandard åt NCC.

- Vi är mycket stolta över förtroendet att få bygga NCC:s nya kontor. Att NCC, precis som Castellum, ställer höga krav på miljö är extra roligt säger Björn Johansson, Affärsområdeschef Region Stockholm-Norr i Castellum.

Bygganden kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Guld, vilket är en av Sveriges högsta miljöklassningar. Certifieringen innebär bland annat extra höga krav på inomhusmiljön, behaglig temperatur och luftflöde, dagsljusinsläpp och noggrant utvalda material utan miljörisker.

- För oss är detta ett A-läge med gångavstånd och bussförbindelser till och från Resecentrum, gott om parkering för våra anställda och besökare samt bra kommunikation bilvägen genom närheten till E4:an och även att alla vet att vi sitter här då vi har funnits här ända sen mitten på 80-talet säger Anette Jacobson Einerman Informatör/Kontorschef på NCC.

Byggnaden uppförs med en vacker slamfärgad träfasad och solceller installeras på taket. Totalt omfattar byggnationen cirka 1 900 kvm och beräknas stå klar för inflyttning årsskiftet 2018/2019.

-Castellum