Bevakat byggbranschen sedan 1994

reportage

Säkerhets- och kvalitetscertifierade infästningar för trä, plåt och betong

På Nordbygg i april visade vi upp en del nyheter samt att SFS intec även är ett fullserviceföretag som erbjuder både skräddarsydd installationsutrustning, konsulttjänster och utbildning.

På Nordbygg i april visade vi upp en del nyheter samt att SFS intec även är ett fullserviceföretag som erbjuder både skräddarsydd installationsutrustning, konsulttjänster och utbildning.

Olika typer av fästanordningar från SFS intec, används dagligen på byggarbetsplatser världen över. Vårt nära samarbete med slutanvändarna är grunden för vårt utvecklingsarbete, förklarar marknadskommunikatör Fredrik Malmberg hos SFS intec. Vi strävar kontinuerligt efter att förbättra våra produkter och processer samt att utveckla nya lösningar. Genom att förstå och tillgodogöra oss kundernas krav skapar vi produkter som motsvarar marknadens behov. På Nordbygg i april visade vi upp en del nyheter samt att SFS intec även är ett fullserviceföretag som erbjuder både skräddarsydd installationsutrustning, konsulttjänster och utbildning.

Ökat sortiment för infästning i träkonstruktioner

-Eftersom träbyggandet i Sverige ökar, blir således efterfrågan av infästningsprodukter för träkonstruktioner allt större, konstaterar Fredrik Malmberg. Vårt nyligen inledda samarbete med HECO, som innebär att vi har förvärvat ett affärsområde, gör att vi, i fortsättningen, kan erbjuda ett mycket bredare sortiment av produkter, vilket vi visade upp på Nordbygg.

-Samarbetsavtalet förbättrar vår konkurrenskraft och ökar tillväxten i företaget, konstaterar Malmberg.

Vårt senaste sortiment för träkonstruktioner – HT-T, HUT-T och HT-S – är en serie träskruvar i flera olika dimensioner och utföranden.

 

Vill visa vad ETA står för

-Vårt fokus på kvalitet kan härledas till kvalitetssäkringssystemet ETA (European Technical Asses), säger Malmberg. Vi vill tydligt visa för våra kunder vad ETA egentligen står för.

-Alla våra produkter är testade, godkända och certifierade av ETA, vilket helt enkelt betyder att kunderna får information om vilka värden som gäller för respektive infästning och exakt vad produkten håller för.

 

Solpaneler/-celler

Solpanelsinfästningar är ett annat sortiment som vi också visade på mässan. De omfattar två  egenutvecklade, relativt nya produktserier i rostfritt stål.

-Mig veterligen finns det inget liknande på marknaden, tillägger Malmberg.

Sol-R, vilket är det första i sitt slag, är lämlpligt för metallprofiler och sandwichtak. Det ät ett snabbinstallerat, fullt flexibelt och säkert montagesystem som är 100 procent läckagefritt.

Sol-F är ett innovativt system för låglutande tak. Det består av ett komplett paket som innehåller borr, mätsystem och infästingar. Sol-F är lämpligt för olika typer av isoleringsmaterial och tjocklekar. Systemet kräver heller ingen tidskrävande håltagning.

 

Trä mot betong

-En infästningsserie för betong som vi visade på Nordbygg heter MultiMonti, fortsätter Malmberg. Det är en serie av självborrande skruvar i olika dimensioner avsedda att fästa trä mot betong.

 

 

SFS intec Group, som är ett globalt företag, har varit verksamt under åtskilliga decennier. Huvudkontoret ligger i Schweiz och man etablerade sig i Europa och därmed också Sverige i början av 1970-talet. Sedan dess har man successivt vuxit. Förvärvet nyligen av ett affärsområde inom Heco, med utökat sortiment som följd, gör att man nu tar ytterligare steg framåt.

-Leif Håklind