Bevakat byggbranschen sedan 1994

reportage

Trä - det självklara valet

Plywoodlager

Plywoodlager

Det finns så många fördelar med trä, att det så gott som alltid borde vara det självklara valet. Det är snyggt, återvinningsbart och tåligt. Trä är i förhållande till sin vikt ett mycket starkt material. Ur ekonomisk synpunkt står det i en klass för sig själv, samtidigt som det är ett utmärkt miljöval. Träbaserat material har en mycket bra framtid.

En som verkligen fått ut detta budskap är Patrik Hämäläinen som leder familjeföretaget Wiwood med huvudkontor i Vittsjö.

– Vi har vår bas i natursköna Vittsjö i norra delen av Skåne, säger skivbolagsdirektören Patrik Hämäläinen. Här ligger vårt kontor, huvudlager och vår toppmoderna såganläggning-Wiwood Cutting. Totalt har vi cirka 20 000 kvadratmeter produktions- och lageryta. Allt för att kunna möta de krav som våra kunder och samarbetspartners ställer på oss.

– I Stockholm ställs extra stora krav på snabbhet och flexibilitet Där har vi sedan 2002 ett regionkontor med lager av skivor och limträbalkar för snabba leveranser. Vi är en heltäckande leverantör av skivmaterial och limträprodukter. En hög servicegrad är något som genomsyrar all vår verksamhet, betonar Patrik.  

Skivor utan gränser

Det är över 30 år sedan familjeägda Wiwood började importera och distribuera skivmaterial till den svenska trä-och byggindustrin. Det var Calevi Hämäläinen som startade verksamheten

och var aktiv fram till sin bortgång den 14 april 2016. Han var en godhjärtad, fascinerande person med humor och medkänsla, och med entreprenörsanda som gjorde honom engagerad i allt han företog sig.

Nu driver sönerna Patrik och Matti företaget vidare i samma anda.

Det finns säkerligen många anledningar till att företaget har kunnat utvecklas så positivt under de gångna åren. Naturligtvis är det en lojal och trogen, men framförallt skicklig medarbetarstab som gjort detta möjligt. Wiwood har också en företagsledning som drivs av passion och av en respekt för pengar, och som dessutom insett, att en god ekonomi och högre kreditvärdighet betyder för kunden trygghet och i slutändan en vettig prislapp på den levererade produkten.

Det är naturligtvis ingen slump att Wiwood har utvecklats till en av de ledande skivdistributörerna i Sverige.

-Ribban satte vi högt redan i starten ”Vi ska bli bäst på skivor”.

-Det är målet som vi strävar efter och ett skäl nog för marknadens olika aktörer att pröva oss, framhåller Patrik Hämäläinen.

Heltäckande inom träbaserat skivmaterial

-Vårt lager av plywood, OSB, MDF, träfiberskivor, spånskivor ,lamellträ, interiörskivor och laminat är omfattande, säger marknadskordinator Jessica J.Karlsson. Vi har också ett brett sortiment av färdiga produkter både för gör-det-självare och för proffsmarknaden.

–Dessutom har vi Sveriges största och bredaste sortiment av björkplywood.

-Vi kan leverera de format man önskar av alla skivtyper.
-Snabba och säkra leveranser från våra lager i Vittsjö och Stockholm ger en trygghet i vårt

kundnära samarbete.

-Vår ambition är att vi skall vara den bästa och mest prisvärda leverantören av skivor och limträ/lvl i Sverige.

Revolutionerande väggbeklädnad

ClicWall är en ny revolutionerande väggbeklädnad som distribueras av Wiwood AB.

-Det är paneler som har ett mycket brett användningsområde, förklarar Jessica. Både inom den offentliga sektorn och i hemmiljö, exempelvis som fondvägg eller som standardhöjande inslag. -Panelerna klickas snabbt och enkelt in i varandra och ger helt färdig vägg upp till fem gånger snabbare än mer traditionella väggbeklädnadssystem, man lägger det precis som ett laminatgolv, fast på väggen.
-Dessutom ger ClicWall ett nästan sömlöst resultat och väggen är klar omedelbart. Ytan är reptålig,färgäkta och dessutom lätt att hålla ren.

-Panelerna finns i ett 100-tal olika dekorer och mönster.

-Allt blir klart bara på ett klick!

-Snabbt, lätt, sömlöst!

-Denna produkt kommer att ytterligare förstärka vår profil i Sverige som heltäckande företag av träbaserade skivmaterial, tror Jessica J.Karlsson.

 

 

 

   

-Gunnar Ericsson