Bevakat byggbranschen sedan 1994

reportage

Årets tillväxtföretag i Örebro

Kimmo, Raby och Murat med pokalen för ”Årets Tillväxtföretag”

Kimmo, Raby och Murat med pokalen för ”Årets Tillväxtföretag”

Bygg Enterprise Sweden AB, fick i mars i år ta emot priset som Årets tillväxtföretag av Almi Företagspartner i Örebro – en utmärkelse som man är mycket stolt över. De tre delägarna, Kimmo Pauna, Raby Aboud och Murat De Basso är mycket tacksamma för utmärkelsen som, förutom 10 år av slit och arbete, också bör tillskrivas, våra beställare, kunder, samarbetspartners och personal.

 

Radhus och villor
- Radhus och villor är litet av vår nisch, säger Kimmo Pauna. Vi har bl.a. producerat många villor i egen regi, där vi, tillsammans med vår arkitekt, skräddarsyr villorna efter kundens önskemål. Exempelvis har vi byggt villor som totalentreprenader i bl.a.  Sörbyängen, Adolfsberg och Mellringe. Just nu pågår bygget av ett fint hus i Stora Forsa, som vår arkitektpartner, Stefan Samuelsson har ritat, liksom ett projekt åt Lammi Stenhus.
Vi bygger även åt husleverantörer som Myresjöhus, Anebyhus och Kungshus m.fl.
Förutom egen produktion bistår man även andra, större byggföretag i området, när det behövs förstärkning.

138 radhuslägenheter
Bygg Enterprise´ största projekt hittills pågår i det nya bostadsområdet Ormesta Park i Örebro – ett projekt som totalt omfattas av 138 radhuslägenheter i 2 och 21/2 planshus, med Ekeforshus som beställare. De första 40 lägenheterna har inflyttning nu i oktober.
Det är ”Ditt Nya Hem” i mellansverige som är exploatör och byggherre.
Det kan också tilläggas att vi tidigare har byggt åt samma beställare, dels i Ormesta men även i Södra Lindhult, Lillån och Näsby.

98 procent kundnöjdhet
Några parametrar som gör att det har gått bra för oss är nog vår flexibilitet och att vi ständigt är tillgängliga, tror Kimmo Pauna. De nästan obefintlga antalet besiktningsanmärkningar genom åren är nog också en bidragande orsak till att vi har en kundnöjdhet på 98 procent.

När det gäller nybyggnation och renoveringar har vi delat upp verksamheten i ansvarsområden, fortsätter Kimmo. Jag ansvarar för radhus, Murat för villor och Raby för renoveringar av olika slag.

 

-Leif Håklind