Bevakat byggbranschen sedan 1994

reportage

Utökat liftsortiment och unika kundlöften hos maskinuthyrare i Örebro

Genomgång och service är en viktig del av uthyrningsverksamheten

Genomgång och service är en viktig del av uthyrningsverksamheten

- Cramo är inte bara landets ledande aktör inom uthyrningsbranschen för bygg och anläggning med 110 depåer runt om i Sverige. Man ståtar också med tre unika kundlöften som man är ensam om i branschen, berättar Gunnar Hammarbäck, nytillträdd depåchef i Örebro, sedan i februari. Hammarbäck tycker att han har hamnat i en spännande bransch och med den kompetenta personalen i Örebro blir jobbet både enkelt och roligt. En anledning till att utnyttja uthyrningsföretag vid byggnation är att man oftast får tillgång till moderna och fräscha maskiner, tillägger han.

 

Tre kundlöften
Nöjd kund, leverans och funktion, är våra tre kundlöften, framhåller Hammarbäck och här är vi unika i branschen. Om kunden upplever att något av dessa tre löften inte uppfylls, utgår alltid någon form av kompensation utan vidare diskussioner.

 ”Öppet Hus” med nya liftar
- Det som annars händer den närmaste tiden är att vårt sortiment av liftar kommer att förstärkas rejält, fortsätter Hammarbäck. Vi kommer att storsatsa på nya modeller av bl.a. saxliftar och bomliftar på upp till 52 meters höjd och vi jobbar bara med premiumfabrikat för maximal säkerhet.
- Vi kommer under hösten att ha ett ”öppet hus” för att visa upp våra nya maskiner och vilka möjligheter som erbjuds.

Två nya bomliftar
Vi har fått in två nya självgående bomliftar som klarar att lyfta 1 800 kg upp till 14 meters höjd, berättar Hammarbäck vidare. Bomliftar med sådan kapacitet klarar av att lyfta gipsskivor, vilket gör att man inte behöver teleskoplastare för detta ändamål och sparar således in den kostnaden.

Säkerhet och arbetsmiljö
Säkerhet och arbetsmiljö är mycket viktiga parametrar vid alla typer av lyft. Vid allt arbete som överstiger två meter över markhöjd och inte omfattas av kollektivt skydd krävs sele.
Eftersom Cramo tar säkerhet och arbetsmiljö på största allvar, erbjuder man utbildningar i bl.a. Säkra lyft och Fallskydd – utbildningar som administreras av Cramo-skolan – en central organisation som sköter utbildningar över hela landet.
-Vi har dessa utbildningar även här i Örebro, tillägger Hammarbäck.

Det bör även tilläggas att när det gäller de nya kraven i samband med kvartsdamm, så har vi ett komplett sortiment av maskiner för den typen av dammbekämpning.
Det är en nog så viktig aspekt för arbetsmijö och hälsa.

Service och underhåll
- Som det tillstår en aktör med landets största och bredaste uthyrningssortiment, är det mycket viktigt att serva och vårda all utrustning, fastslår Gunnar Hammarbäck slutligen. Efter varje uthyrningsperiod görs därför en noggrann genomgång och besiktning av allt material via Dekra – allt för att uppfylla våra tre kundlöften.

 

-Leif Håklind