Bevakat byggbranschen sedan 1994

reportage

Nytt kraftfullt batteri

Flex Scandinavia AB är sedan 1940 talet generalagent för Flex, världens första tillverkare av vinkelslipmaskiner. Företaget tillverkar också slitstarka betongslipmaskiner och Giraffen, en omtyckt vägg- och takslipmaskin och ett flertal andra handdrivna elverktyg.

Revolutionerande batterier
Flex introducerar ett nytt batterisortiment för professionella maskiner. Programmet utökas ständigt och på Nordbyggmässan i början av April lanseras en ny vinkelslip och en ny cirkelsåg. Flex handverktyg har ett halkfritt friktionsgrepp och integrerat LED-ljus. KEEP COOL är namnet på ett nytt kraftfullt batterisystem. För att ge batterierna en längre livslängd gäller det att kyla batterierna eftersom ett L-ion batteri slutar att fungera vid +70 grader. Lösningen är en hylsa av värmelagrande vätska som omsluter varje battericell. Värmen absorberas av den vätskefyllda hylsan och cellen kyls av. En intelligent elektronik optimerar användningen.

Park- och trädgårdsmaskiner med många fördelar
EGO Power System ger kraft och prestanda som en bensinmotor. Maskinerna kräver minimalt underhåll och ger mindre vibrationer än traditionellt bensindrivna varianter. Brukaren slipper den dyra miljöbensinen som alla bensinmotorer kräver. Därför blir EGO en lönsam investering redan det första året. Kunderna ser stors fördelar med att kunna börja arbetet redan på morgonen utan att störa. Inga föreskrivna hörselskydd krävs. Utbudet omfattar hemmamaskiner, instegsmaskiner och mer professionella maskiner. Garantitiden är fem år på maskinerna och tre år på batterierna. På endast 30 minuter laddas det tomma batteriet med en snabbladdare, snabbast inom trädgårdsvärlden. Sortimentet består av gräsklippare, grästrimmers, häcksaxar och lövblås. Produkterna visas under April på Nordbyggmässan och på mässan Nordiska Trädgårdar. Reservdelslager och serviceverkstad finns i servicecentrat i Karlstad.

-Jan-Åke Jansson