Bevakat byggbranschen sedan 1994

reportage

Hantverk utan gränser

Kunderna köper mer än så av landets dörrföretag. Vad som efterfrågas är kunskap,erfarenhet, tradition och flexibilitet. Kunskap är inget som kommer flygande.Det skaffar man sig genom erfarenhet och teamarbete. Bevisad kompetens är en förutsättning för goda relationer med privatkunder,fastighetsägare, föreskrivande led och andra som företaget är beroende av och som man samarbetar med. När detta fungerar så uppstår ett förtroende. Förtroendet kan växlas in i reda pengar.Genom fler uppdrag,fler beställningar,högre intäkter och bättre lönsamhet. Gediget hantverk, modern teknik och aktivt miljöarbete, med målet att skapa trygghet för de anställda, har varit ledstjärnan som följt det skånska företaget TF i Osby genom alla år och givet företaget dess framgång.

Framgångsrikt dörrföretag

TF i Osby är ett gediget familjeföretag som har sina rötter i Osby så långt tillbaka som 1945. Det var då grundaren, hantverkaren Sven Ekstrand, startade sin snickeriverkstad. Idag är tillverkningen fortfarande i allra högsta grad ett hantverk.

Företaget drivs idag av andra och tredje generationen som för arvet ”Hantverk utan gränser” vidare till nästa generation…

– Våra medarbetare bär på flera generationers kunnande, som i förening med modern teknologi avspeglar sig i vår produktion och i alla våra produkter, säger VD Billy Ekstrand. Materialet till våra dörrar är noggrant utvalt för att skapa vackra och formsäkra entréer.

– Vår tillverkning sker i egen fabrik i Osby. Vi har i tre generationer gjort våra kunder nöjda med en god serviceanda. Tack vare en egen fabrik har vi möjlighet att kunna tillverka specialdörrar och andra snickerier för varje specifikt behov och önskemål. Vår Osby-dörr uppfyller med god marginal kraven i Svensk Byggnorm. Våra höga krav på säkerhet och kvalitet innebär att vi kan lämna 10 års formgaranti samt 2 års kvalitetsgaranti enligt SIS 817304.

 

Dörrar där bara fantasin sätter gränser

– Mycket tid och känsla ligger bakom det genuina och skickliga hantverk som gör varje dörr unik. Dörrar som ska passa i olika miljöer och som i de flesta fall går att få även som pardörrar.

– Samtliga våra dörrar håller hög kvalitet och är anpassade för att klara vårt nordiska klimat. – Våra ytterdörrar är indelade i fyra olika kategorier: Exklusiv, Tradition, Harmoni och Funktion. Exklusiv, tillverkas enligt gammal tradition i vårt snickeri. Tradition, är spårade dörrar med vackra detaljer och eleganta linjer. Harmoni, är dörrar som har förlaga från äldre hus. Funktion, är vår trendserie med moderna och minimaliska tankebanor. Dörrar som passar till såväl funkishus som till det nybyggda toppmoderna huset.

– Vad gäller innerdörrar kan man hos oss få dörrar massiva eller halvmassiva, i ek eller vitlack, med eller utan glas, levererade vita eller i en specialkulör.

– Jag kan lova, poängterar Billy Ekstrand, våra innerdörrar har det där” lilla extra”.

 

Fönster och portar

Fönster har TF i Osby tillverkat, marknadsfört och sålt under en mängd av år och man har den kunskap och erfarenhet när det gäller att välja rätt typ av fönster.

 - Oavsett om det gäller privata hem, hyres- eller industrifastigheter så hittar man garanterat fönstret hos oss,försäkrar Billy Ekstrand. Vi brukar säga at vi har fönster från slott till koja i vårt sortiment.

– Design och utförande varierar och förutom olika standardlösningar tillverkar vi flera specialfönster.

– Att tillverka fönster till en 100 år gammal villa är för oss lika enkelt, som att tillverka fönster till det allra mest lyxiga och moderna palats

Sedan några år tillbaka är TF i Osby generalagent i Norden för Clopay, Världens Största Tillverkare av takskjutportar. Utöver ett brett standardsortiment kan man erbjuda skräddarsydda portar upp till en bredd av 6100 mm och en höjd på 3660 mm.

Clopay har åtagit sig att utforma, tillverka och distribuera garageportar som ökar säkerheten och värdet på bostaden med en minimerad miljöpåverkan. Garageportar som hjälper till att bevara naturresurser genom en klok tillverkning av en varaktig, pålitlig garageport som kräver lite underhåll. Portar som är energisnåla, isolerade med polyteran och som är bland de säkraste och mest pålitliga på marknaden. Alla portar levereras kompletta med dubbelskena, tätningslister och med galvaniserade torsionsfjädrar och stålet som används i Clopays garageportar är tillika tillverkat av 75 procent återvunnet material.Alla detaljer som tillhör porten har 10 års garanti.

 

 

   

-Gunnar Ericsson