Bevakat byggbranschen sedan 1994

reportage

Expansivt bygg & fastighetsföretag i nya lokaler

Här bygger de upp ett ventilerat golv enligt Nivell Systemet i de nya lokalerna

Här bygger de upp ett ventilerat golv enligt Nivell Systemet i de nya lokalerna

Även om Eskilstunaföretaget Gimlä Bygg & Förvaltning AB ursprungligen startades 1999, så är det de tre senaste åren man har expanderat i raketfart. - Från att 2014 ha varit 14 anställda har vi idag 50 medarbetare, berättar Anders Eriksson, som tog över rodret och VD-posten, 2007. Som företagsnamnet antyder så vilar verksamheten på två ben – bygg och fastighetsförvaltning, där byggentreprenader står för den största delen av omsättningen.

Både ROT och nybyggnation av villor
- Vår huvudsakliga verksamhet är ROT-objekt åt både fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner, främst i form av totalentreprenader, säger Anders. Exempel på nu pågående ROT-objekt är uppdrag åt D. Carnegie, Victoria Park och Landstinget. Det pågår också diverse ombyggnads- och renoveringsuppdrag i stadsdelarna, Nyfors och Årby i Eskilstuna. Därutöver bygger vi även småhus åt bl.a. Mälarvillan, senast i Djursta och Ärla och Trivselhus i Råby-Rekarne. Dessutom förädlar vi naturligtvis även vårt eget lägenhetsbestånd. 

Snickare, VVS-montörer och plattsättare
Förutom snickare har Gimlä Bygg även VVS-montörer och plattsättare bland den egna personalen. Man har Byggkeramikrådets behörighet för utförande av våtrum och autorisation enligt Säker Vatten. Dessutom är man utbildade i ställningsbyggande upp till nio meter, liksom Heta Arbeten. 

Fastighetsförvaltning
- När det så gäller förvaltningen så är vi behjälpliga med allt inom området – fastighetsskötsel inklusive felanmälan, uthyrning och besiktningar, fortsätter Anders. Förutom våra egna fastigheter förvaltar vi äen bostadsrättsföreningar, privata fastigheter och kommersiella lokaler.
- Om någon läser detta och vill ha hjälp med teknisk förvaltning i Eskilstunaregionen, så är det bara att höra av sig, tillägger Anders Eriksson.

Nya lokaler
En följd av så kraftig expansion som Gimlä Bygg & Förvaltning har genomgått, är att man växer ur sina verksamhetslokaler. Därför flyttade företaget in i nya ändamålsenliga lokaler i februari i år, efter att själva ha renoverat både kontorsutrymmena och en förrådsbyggnad på den aktuella fastigheten.
- Förutom rymligare och modernare lokaler har vi nu fått ett mycket bättre utgångsläge för vår verksamhet, tillägger Anders Eriksson.

Varför ”Gimlä”?
Om någon kanske undrar vad det något märkliga företagsnamnet bottnar i, så kommer det från den Nordiska mytologin. Gimlä är nämligen den plats där de ärbara och godhjärtade ska finna sin boning efter Ragnarök (jordens undergång). Gimlä, som betyder ”vinterlä” eller ”stormskydd”, beskrivs som en plats fagrare än solen – allt enligt Norrönt Lexikon.

 

-Leif Håklind