Bevakat byggbranschen sedan 1994

reportage

Säkra möten på toppnivå!

Percy Nilsson

Percy Nilsson

Det är inte längre bara Köpenhamn som får internationell uppmärksamhet. Nu har Malmö och stadsdelen Hyllie blivit en världskänd besöksdestination med arena, mässanläggning och med ett av världens mest innovativa köpcentrum. Hyllie drar blickarna till sig. Mycket tack vare Malmö Arena och Best Western Malmö Arena Hotel med sina 16 våningar och 295 rum som öppnade 2015. Ett hotell med plats för möten i samband med arrangemang, shopping eller för den som har behov av en enkel övernattning. - Här har nu också stora internationella företag fått möjlighet att mötas. Vi har möjlighet att arrangera konferenser för allt mellan 2–14 000 personer, säger Linda Persson, hotelldirektör Malmö Arena Hotel. Detta genom att hotell och arenan ligger i direkt anslutning.

- Best Western Malmö Arena Hotel är ett modernt, mycket prisvärt event- och affärshotell med bästa läge i Malmö Hyllie, som erbjuder hotellsäkerhet med senaste teknik i kombination med personell bevakning.
- Hotellet har besökare och gäster dygnet runt och erbjuder en trygg och säker tillvaro för övernattningsgäster och konferensdeltagare och samtidigt ger det en trygg tillvaro för vår egen personal. Nog så viktigt i dagens lite oroliga värld.
- På våning 16, högst upp på toppen finns vår skybar där vi serverar enklare maträtter. Här erbjuder vi en unik utsikt över Öresund och Malmö. Det är en mötesplats för den som vill uppleva något ut över det vanliga, i trevlig miljö och med en fantastisk utsikt över hela Öresundsregionen.
- Allt till rimliga priser, betonar Linda Persson.

 

Nytt projekt – Malmö Arena Tower
Beslutet att bygga Malmö Arena var det verkliga startskottet för framgångprojektet Hyllie.
Det var malmösonen, entreprenören och byggmästaren Percy Nilsson som redan för 20 år sedan såg potentialen i leråkern Hyllie. Här byggde han en arena i världsklass som han nu driver till glädje för Öresundsregionen och hela södra Sverige.
- Det var mina teorier om att bygga efter den infrastruktur som var, med Malmö citys närhet och dess närhet till Köpenhamn som visade sig vara rätt tankar. Det var bara att ingen insåg detta då, och egentligen var det bara jag som trodde på satsningar i Hyllie, säger Percy Nilsson.
- Intresset för stora investeringar och byggnation var mycket svalt vid den tiden, och det var svårt att förutse utvecklingen. Nu har emellertid pendeln svängt och idag är intresset stort. Det är egentligen alltid så, att någon måste gå före med investeringar för att få andra att följa efter, och jag var den som vågade gå före i projekt Hyllie.
Efter invigningen 2015 av Malmö Arena Hotel tänker han nu gå vidare med att färdigställa kvarteret runt arenan med Malmö Arena Tower.
-Vi planerar för en fortsättning och vår hotellsatsning har givit ett bra gensvar, framhåller Percy Nilsson. Beläggningen på Malmö Arena Hotel är hög och det finns ett stort behov av fler rum.
- Mot Arenagatan och Hyllie Vattenparksgata uppför vi därför ytterligare en hotelldel, kontor och bostäder i ett projekt som vi gett namnet Malmö Arena Tower. Vi söker nu hyresgäster till den planerade kontorsdelen och har redan flera intressenter.
- Bostäder och hotellrum finns det ett stort behov av, speciellt 4-bäddsrum i hotelldelen. Har man barn och skall övernatta vill man gärna ha detta. Sådana rum kommer att finnas i det nya hotellet, plus en annan variant, två rum med dörr emellan. Bra för barnfamiljer, tror Percy Nilsson.

Det händer i Hyllie!
Det var i december 2010 som tågstationen Hyllie öppnades och plötsligt låg den stora, attraktiva flygplatsen Kastrup bara tolv minuter bort. Det visade sig ha en väldigt stor dragningskraft på företagsetableringar och därpå följande önskemål om boende.
De unika kommunikationerna och det strategiska geografiska läget med kontor, parkering och hotell i anslutning har gjort att flera huvudkontor har flyttats till Hyllie.
- Hyllies läge är oslagbart, med citytunneln och ringleden kring Malmö, som snabbt tar oss ut i världen och tar världen till oss, framhåller Linda Persson. Vi finns 12 minuter från Köpenhamns flygplats, och har motorväg och en ny tågförbindelse med Trelleborg, samt motorväg och täta tågförbindelser med Köpenhamn från den egna tågstationen i Hyllie. Dessutom finns här över 7 000 parkeringsplatser.
- Vår stora fördel för hotellverksamheten är ju kommunikationerna. Det kommer människor från hela världen och vi tillhandahåller den breda boendelösningen för alla nationaliteter.
-Responsen från näringslivet har varit mycket god, vilket inneburit ett hårt tryck på våra fina konferenslokaler. Beläggningen på årsbasis är klart bättre än vi vågat hoppas på, och detta är vi väldigt glada och stolta för, säger Linda Persson.
Visionen har blivit verklighet för entreprenören Percy Nilsson, som redan för 20 år sedan förutsåg utvecklingen för stadsdelen Hyllie. Han är mannen som såg potentialen för området. Utan honom hade förmodligen Hyllie inte nått den kaliber som det har idag. Det var hans driv, engagemang och entusiasm som haft den allra största betydelsen för Hyllies utveckling.
Han är snickaren och byggjobbaren, som målmedvetet kämpade för att Malmöborna skulle få en arena av världsklass och en innovativ och konkurrenskraftig plats för möten och konferenser.

Percy Nilsson är en härlig entreprenör och en stor personlighet som gillar, att alltid ha något nytt på gång. En spännande person vars synpunkter man gärna lyssnar på.

 

-Gunnar Ericsson