Bevakat byggbranschen sedan 1994

reportage

Stort utbud av ackumulatortankar för lagring av energi från solpaneler och värmepumpar m.m.

- TPi Klimatimport importerar och säljer allehanda vätskefyllda aggregat för vattenburna system, som exempelvis kylmaskiner, värmepumpar, komfortkyla, fläktluftkylare, fläktkonvektorer, klimataggregat och ventilationsaggregat m.m., berättar företagets VD, Thomas Palmberg inledningsvis. Det som vi emellertid ska fokusera mest på här är företagets högklassiga ackumulatortankar för olika ändamål, varav många är avsedda för större fastigheter och kommersiella verksamheter.

TPi erbjuder ett stort urval av högkvalitativa och effektiva ackumulatortankar vilket är en nödvändighet om man vill lagra energi från bl.a. solpaneler, som ska användas när inte solen skiner som bäst. Utbudet av ackumulatortankar spänner över ett stort område, beroende på vad de är avsedda till. 
- När det gäller att lagra energi från exempelvis solpaneler eller värmepumpar är det värmebärar-tankar som gäller, förklarar Palmberg. Våra absolut bästa tankar har en helt korrosionsskyddad insida i form av en glasemaljering.

Speciell tank för tappvarmvatten avpassad för solenergi
Förutom värmebärande ackumulatortankar, erbjuder vi även tankar för tappvarmvatten med rostfri tappvattenslinga. 
- När det gäller just tappvarmvatten har vi ävrn tankar med speciella slingor för solenergi, kompletterar Palmberg.
Vidare tillhandahåller vi även isolerade köldbärar-tankar också i rostfritt AIS1316L stål.

Luftridåvärmare
En produkt som vi började med undet 2016 är fläktridåvärmare som placeras vid entréer och garage eller liknande. Ridåvärmaren kopplas till det vattenburna systemet eller till el.
Samtliga företagets produkter säljs och marknadsför mot VVS- ventilations- och kylföretag. 

Slutligen berättar Thomas Palmberg att TPi Klimatimport firade 20-årsjubileum 2016 och framhåller samtidigt företagets uttalade konkurrensfördelar som är ”pris, kvalitet och leveransförmåga”.

 

 

-Leif Håklind